Sloth Artist Books

Min serie på 12 unika artist books er nu færdig og klar til påskeudstillingen. Flere fotos følger. Under billedet lidt yderligere info om bogserien.

Sloth Artist Books, 12 unika-bøger a’ 40 sider i A5-format, april 2019.
Udført i et mix af collage, akryl, tegning, akvarel og laserprint samt inkjetprint, fotokopi, litografi, radering, træsnit, stempler, spray, frottage og readymades på diverse papirer.

• Det gennemgående papir er simple 80 grams A4-ark, der er blevet udfordret til det yderste.
• Startskuddet til projektet var de mange ark der havde hobet sig op, når jeg i atelieret laver ”afklask” på lærrederne ved at påføre maling på et ark papir, trækker en tandspartel gennem malingen og derefter presser arket mod lærredet. En teknik jeg har brugt i årevis. Mange af disse ark var der i forvejen tegnet eller printet skitser på. Således opstod gennem årene en stor interessant bunke readymades, der blev basis i bøgerne for videre bearbejdning.
• Undervejs fandt jeg på en måde at anvende laserprinteren til en slags originalgrafisk trykteknik. På i forvejen bemalede ark printer jeg først en sort silhuet af det ønskede motiv. På arket kan jeg nu male dette område ud med hvid akryl, supplere med andre farver og lade arket tørre. Derefter kan jeg med god pasning printe det planlagte motiv præcist ovenpå. Således er også min printer blevet udfordret, da mange ret tykt bemalede ark er tvunget igennem.
• Projektet udviklede sig bl.a. til at blive en slags kavalkade af tolkninger over de skiftende motiver der har præget mit maleri gennem årene og med spor fra de mange rejser undervejs.
• Til hver af bøgerne har jeg skrevet en side med et skævt skriv.
• Stor tak til Majken Lex for hjælp til indbinding/syning.