Gandhi portræt

I starten af året blev jeg af Den indiske ambassade i København i samarbejde med Aalborg kommune bedt om at male et portræt af Mahatma Gandhi. Resultatet blev et maleri på 60 x 80 cm., der skulle have været afsløret sidst i marts. Det satte lock-down imidlertid en stopper for, men i dag lykkedes det at afholde receptionen. Der blev holdt taler af ambassadøren, borgmesteren og undertegnede, hvorefter portrættet blev afsløret. Forud for selve maleriet gik en lang proces med research og skitser. Nederst på maleriet valgte jeg at skrive et af de mange kendte Ghandi-citater, ”You must be the change you want to see in the world”. Som jeg sagde i min tale: ”I think that goes for all of us, no matter what you do and where you live, and many politicians and rulers should be aware of this!” Billedet blev heldigvis taget rigtig godt imod og vil den kommende tid kunne beses på borgmesterkontoret.