Nye næsehorn

17 næsehorn har jeg nu malet pt i korte perioder ad gangen siden 2017, men udfordringerne er lige store stadigvæk. Øjnene, den måde ørerne sidder på hovedet, udposningerne i næseborene, få præciseret de mægtige flader og former uden helt at forfalde til realisme. Men: De er superspændende at male og jeg lærer noget hver gang. Og så egner de sig godt til den sort-hvide palet og arbejdet med stofligheden. De tre nyeste er nu færdige. ”Living in the Past”, måler 120 x 140 cm. Det runde med titlen ”Once upon a Rhino” har en diameter på 110 cm. Det tredje med integreret ramme på 36 x 46 cm. har fået titlen ”Rhino out of Time”. Som titlerne antyder, er der så få næsehorn tilbage på kloden, at det næsten er som at male en dinosaur, og det er nok kun et spørgsmål om tid…! Så tåbeligt vi opfører os!