Sparekasse-udsmykning 2

Freja

Travel

De to malerier til udsmykning af Sparekassen Vendsyssels nye filial på Kastetvej i Aalborg er nu hængt op.
Tilsammen bærer de titlen “HOME AND AWAY – FREJA TRAVEL”. 

Det hjemlige skildres i maleriet FREJA (100 x 200 cm.), hvor den smukke nordisk-mytologiske gudinde, Freja, svæver hen over nogle af Aalborg vestbys markante kendetegn. Traditionelt er Freja blevet skildret på en vogn trukket af to katte – her er vognen dog udeladt. Måske er hun på nysgerrig rejse videre ud i verden…

I det fem-delte maleri, TRAVEL (sml. mål 80 x 480 cm.), tolkes indtryk fra den store verden – mangfoldigheden af mennesker i storbyerne, et bådmotiv fra Myanmar, en skyline fra New York, marokkansk ornamentik, fabeldyr fra Guatemala, en sydøstasiatisk gudinde… og hvad det individuelle øje ellers ser og drømmer sig frem til.